Welke CV ketel kan ik het beste kopen?

Het komt niet vaak voor dat je een nieuwe cv-ketel moet aanschaffen. Maar hoe kies je nou tussen de vele merken, typen en modellen? In dit artikel probeert Van den Biggelaar Installatietechniek antwoord te geven op de vraag ‘Welke cv-ketel kan ik het beste kopen?’. Welke cv-ketel je nodig hebt, is afhankelijk van je woning en je persoonlijke voorkeuren. Wij helpen je graag met het kiezen van de juiste cv-ketel.

Cv-ketel kiezen: waar moet ik op letten?

Het is belangrijk om een cv-ketel te kopen die aansluit bij jouw wensen en jouw situatie. Daarom is het slim om met de volgende zaken rekening te houden bij de keuze voor een cv-ketel:

 • De grootte van je woning
  Een groter huis heeft namelijk een hoger vermogen nodig
 • De staat van je woning
  Een goed geïsoleerde woning vraagt een cv-ketel met minder capaciteit dan een slecht geïsoleerde woning
 • De badkamer
  Is er sprake van een gewone douche, een regendouche, een stortdouche en/of een bad?
 • De samenstelling van het gezin
  Hoeveel mensen maken er gebruik van warm water en hoeveel warm water wordt op hetzelfde moment gebruikt?
 • Op hoeveel plaatsen wil je tegelijkertijd warm water?

Er zijn twee verschillende soorten cv-ketels: soloketels en combiketels. Waar een soloketel alleen de verwarming in huis regelt, zorgt de combiketel ook voor warm water uit de kraan. De combiketel is verkrijgbaar in het doorstroommodel of een ketel met een voorraadvat. Het doorstroommodel is een stuk zuiniger.

Capaciteit en vermogen

Het belangrijkste bij het kopen van een cv-ketel is de capaciteit/het vermogen. Dit drukken we uit in kilowatt (kW). Vaak wordt er gedacht dat het slim is om te kiezen voor een cv-ketel met een zo hoog mogelijke capaciteit, maar een ketel met overcapaciteit pakt juist niet rendabel uit. Je woning wordt hierdoor niet sneller warm en het kost alleen maar meer gas, waardoor je onnodig teveel energiekosten betaalt. Ketels met meer vermogen zijn daarnaast ook duurder dan cv-ketels met minder vermogen. Voor vrijwel alle huizen is een vermogen van 20 kW ruimschoots voldoende.

Wil je graag snel warm water hebben? Houd dan rekening met de CW-waarde, oftewel het warm watercomfort. Hoe hoger de CW-waarde, hoe meer en des te sneller je warm water hebt. CW3 is vaak al voldoende. Het maximum is een CW-waarde van 6.

ATAG select dealer op het gebied van cv-ketels

Bij Van den Biggelaar Installatietechniek zijn we ATAG select dealer op het gebied van cv-ketels. En dat is natuurlijk niet voor niets. ATAG is een Nederlandse fabrikant van cv-ketels. Deze cv-ketels behoren tot de zuinigste in hun soort en behalen het hoogste rendement. Daarnaast staat de cv-ketel van ATAG er om bekend dat ze onderhoudsvriendelijk zijn en dat het om lage kosten gaat gedurende de levensduur van de ketels.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een ATAG cv-ketel in jouw bestaande woning of in je nieuwbouwproject? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag met jouw zoektocht naar ‘Welke cv-ketel kan ik het beste kopen?’.

Nieuwe cv-ketel of een warmtepomp?

Twijfel je tussen een nieuwe cv-ketel of een warmtepomp? Dat snappen wij, want alternatieve energietechnologieën als de warmtepomp zijn sterk in opkomst. Of het slimmer/beter is om een cv-ketel of een warmtepomp aan te schaffen, is echt afhankelijk van je situatie. Daarom is een vakkundig advies zo belangrijk. Onze professionele medewerkers adviseren je graag over de juiste keuze in jouw situatie en over welke cv-ketel of warmtepomp je dan moet kopen.

Veelgestelde vragen

Het rendement van een warmtepomp wordt uitgedrukt in COP. Ongeacht welke soort warmtepomp je ook hebt, het verbruik wordt uitgedrukt in COP. Maar wat is COP nou eigenlijk? En wat zegt het over de warmtepomp? Van den Biggelaar Installatietechniek probeert het je zo eenvoudig mogelijk uit te leggen.


Lees meer

De luchtvochtigheid speelt een belangrijke rol bij een fijn of juist minder prettig binnenklimaat in huis. Een goede luchtvochtigheid in huis zorgt voor een minder muffe lucht en een gezonde leefomgeving. Maar wat is luchtvochtigheid nou precies en wat is de ideale luchtvochtigheid voor in huis? En hoe creëer ik deze ideale luchtvochtigheid? Van den Biggelaar Installatietechniek geeft graag antwoord op deze vragen.


Lees meer

Tegenwoordig zijn ventilatiesystemen in (nieuwbouw)woningen verplicht. Dit komt omdat de huizen tegenwoordig zo goed geïsoleerd worden, waardoor verse lucht moeilijker een weg naar binnen vindt. Maar wist je dat de wetgeving het eigenlijk ook verbiedt om je mechanische ventilatie uit te schakelen? Niet voor niets dat er geen aan-en-uitknop op het systeem zit. Wil je de mechanische ventilatie toch uitzetten? Dan moet je de stekker eruit trekken. Maar kan en mag dat wel?


Lees meer

Een warmtepomp werkt op elektriciteit en maakt slim gebruik van de al aanwezig warmte in de bron. Deze warmte wordt gebruikt als energie om nog meer warmte op te wekken. Met een warmtepomp creëer je het perfecte comfortniveau in je woning. Wil je je huis graag verwarmen met een warmtepomp? Dan bieden we je bij Van den Biggelaar Installatietechniek diverse opties: water/water warmtepompen en lucht/water warmtepompen. En wist je dat je tot 2021 subsidie krijgt als je een warmtepomp koopt? Wij zetten alles graag voor je op een rijtje.


Lees meer

Waar wij voor staan!

Bekijk onze bedrijfsvideo om te zien waar wij voor staan en wat wij voor jou kunnen betekenen.

Met trots presenteren wij onze projecten

Van den Biggelaar Installatietechniek is als installatiebedrijf werkzaam in het zuiden van Nederland. Ben je als aannemer, projectmanager of particulier die in eigen beheer aan het bouwen is op zoek naar een betrouwbare en ervaren partner op het gebied van installatietechniek? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Met trots presenteren wij de eerder door ons gerealiseerde projecten.

De Boswachterij Dorst

De Boswachterij Dorst

Recht tegenover het prachtige natuurgebied De Boswachterij in Dorst ligt nieuwbouwlocatie...

Bekijk dit project
60 woningen in Waalwijk

60 woningen in Waalwijk

Lommerijk is een ruim opgezette wijk in Landgoed Driessen in...

Bekijk dit project