Onderhoud van de mechanische ventilatie

Frisse lucht is onmisbaar voor jouw gezondheid en voor het wooncomfort. Ventilatie is dus erg belangrijk. Tegenwoordig heb je voor de ventilatie van je woning een goed ventilatiesysteem nodig. Heb je een ventilatiesysteem in huis? Dan is het van belang om regelmatig onderhoud aan je mechanische ventilatie te laten plegen. Want aangezien de mechanische ventilatie 24 uur per dag, het hele jaar door zijn werk doet, is goed onderhoud essentieel. Op deze manier ben je verzekerd van een goed werkende mechanische ventilatie en dus van een gezond leefklimaat in je woning.

Het is van belang dat er jaarlijks onderhoud gepleegd wordt aan je mechanische ventilatie. De volgende werkzaamheden worden bij mechanische ventilatie onderhoud uitgevoerd:

  • Schoonmaken van de ventilator
  • Schoonmaken van de warmte terugwin-unit

Waarom is een gezond leefklimaat zo belangrijk?

In elk huis is vuil en vocht aanwezig. Alleen door goed te ventileren kan dit je woning verlaten. En dat is belangrijk, want een te vochtig binnenklimaat kan leiden tot hoofdpijn, slaapproblemen, huidklachten en longaandoeningen als astma of allergieën. Met behulp van een goed ventilatiesysteem wordt gezonde lucht aangevoerd en vervuilde lucht afgevoerd, waardoor eventuele gezondheidsklachten ook verminderen en jij geniet van een huis met frisse lucht.

Mechanische ventilatie onderhoud nodig? Schakel ons in!

Moderne ventilatiesystemen zijn uitgerust met energiezuinige ventilatoren op gelijkstroom. Wanneer je het systeem niet regelmatig laat onderhouden, moet het systeem harder werken om de lucht te verversen. Met als gevolg een stroomverbruik dat kan toenemen met 10 procent. Ook kunnen er meer bijgeluiden zoals een ruis ontstaan.

Wil je onderhoud aan de mechanische ventilatie uit laten voeren, dan doen wij dit alleen in combinatie met een cv ketel of warmtepomp. Heb je interesse in een onderhoudscontract en woon je binnen een straal van 20 km, neem dan contact met ons op, dan bekijken we de mogelijkheden.

De diensten van hét installatiebedrijf uit Sint Oedenrode

Waar wij voor staan!

Bekijk onze bedrijfsvideo om te zien waar wij voor staan en wat wij voor jou kunnen betekenen.

Met trots presenteren wij onze projecten

Van den Biggelaar Installatietechniek is als installatiebedrijf werkzaam in het zuiden van Nederland. Ben je als aannemer, projectmanager of particulier die in eigen beheer aan het bouwen is op zoek naar een betrouwbare en ervaren partner op het gebied van installatietechniek? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Met trots presenteren wij de eerder door ons gerealiseerde projecten.

De Boswachterij Dorst

De Boswachterij Dorst

Recht tegenover het prachtige natuurgebied De Boswachterij in Dorst ligt nieuwbouwlocatie...

Bekijk dit project
60 woningen in Waalwijk

60 woningen in Waalwijk

Lommerijk is een ruim opgezette wijk in Landgoed Driessen in...

Bekijk dit project