WTW ventilatie – balansventilatie

Slimme ventilatie met warmteterugwinning

WTW ventilatie is één van de ventilatiesystemen waar we bij Van den Biggelaar Installatietechniek mee werken. WTW staat voor warmteterugwinning en wordt ook wel balansventilatie genoemd. Waarom balansventilatie? Omdat de hoeveelheid afgevoerde en toegevoerde lucht in de woning gelijk is. Het idee achter een WTW systeem is eenvoudig: de warmte van afgevoerde ‘vuile’ lucht wordt met een warmteterugwinsysteem via een warmtewisselaar overgedragen aan koude toevoer lucht. Deze koude toevoer lucht warmt daardoor op, zonder dat er gas of elektriciteit voor nodig is. Deze lucht voelt nagenoeg hetzelfde als de kamertemperatuur.

Je raad het al een balansventilatie met WTW betekent een flinke besparing op je energiekosten.

De voordelen van een WTW installatie

WTW ventilatie heeft een heleboel voordelen. Zowel voor je gezondheid als voor je portemonnee. Wij zetten de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje:

  • Een gezond en comfortabel binnenklimaat
  • Minder stofdeeltjes in de lucht
  • Geen last meer van koude tocht, omdat er geen open verbinding is met buiten
  • Er is altijd sprake van gefilterde, schone lucht in huis
  • Een aanzienlijke besparing op je stookkosten, omdat je nog maar voor 5% hoeft bij te stoken.

Balansventilatie is vooral interessant voor goed geïsoleerde woningen. Een goed geïsoleerde woning is vrijwel luchtdicht gebouwd. Een WTW unit in je mechanische ventilatiesysteem zorgt dan én voor goede ventilatie én voor het voorverwarmen van koude lucht. Omdat een slecht geïsoleerde woning al veel warmte verliest, is het plaatsen van een unit minder interessant.

Meer weten over WTW ventilatie? Neem contact op

Wil je een WTW installatie laten aanleggen? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden van WTW ventilatie voor jouw woning of pand? Neem dan contact met ons op. In een vrijblijvend gesprek laten we je graag kennismaken met de voor- en nadelen in jouw specifieke situatie. Van den Biggelaar Installatietechniek heeft een ruim assortiment aan ventilatiesystemen voor toepassingen in zowel nieuwbouw als bestaande bouw.

De diensten van hét installatiebedrijf uit Sint Oedenrode

Waar wij voor staan!

Bekijk onze bedrijfsvideo om te zien waar wij voor staan en wat wij voor jou kunnen betekenen.

Met trots presenteren wij onze projecten

Van den Biggelaar Installatietechniek is als installatiebedrijf werkzaam in het zuiden van Nederland. Ben je als aannemer, projectmanager of particulier die in eigen beheer aan het bouwen is op zoek naar een betrouwbare en ervaren partner op het gebied van installatietechniek? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Met trots presenteren wij de eerder door ons gerealiseerde projecten.

De Boswachterij Dorst

De Boswachterij Dorst

Recht tegenover het prachtige natuurgebied De Boswachterij in Dorst ligt nieuwbouwlocatie...

Bekijk dit project
60 woningen in Waalwijk

60 woningen in Waalwijk

Lommerijk is een ruim opgezette wijk in Landgoed Driessen in...

Bekijk dit project