Mechanische ventilatie aanleggen of vervangen

Ventileren van je woning of pand is erg belangrijk. Dit om de gezondheid van de bewoners en het bijbehorende comfort te kunnen blijven garanderen. De woningen van tegenwoordig zijn kierdicht, waardoor vocht niet automatisch afgevoerd en schone lucht niet automatisch toegevoerd wordt. Voor de juiste ventilatie heb je dus een goed ventilatiesysteem nodig. Bij Van den Biggelaar Installatietechniek zijn we gespecialiseerd op het gebied van ventilatiesystemen.

Of je nou een mechanische ventilatie wilt laten aanleggen of juist wilt laten vervangen door een gebalanceerd ventilatiesysteem: wij helpen je graag en zetten de voor- en nadelen van de diverse systemen voor je uiteen. Samen maken we de juiste keuze voor jouw woning of pand.

Hoe werkt mechanische afzuiging?

Mechanische afzuiging is het traditionele systeem waarbij natuurlijke lucht wordt toegevoerd en mechanische lucht wordt afgevoerd. Met mechanische ventilatie wordt een basis gelegd voor een optimaal binnenklimaat door continue luchtverversing. Je herkent mechanische afzuiging aan de ventielen in de ‘vervuilde’ ruimtes zoals de badkamer, het toilet en de keuken. Via deze ventielen wordt vervuilde lucht afgevoerd. Schone lucht wordt toegevoerd in de zogenaamde ‘schone’ ruimtes (slaapkamer en woonkamer) met behulp van ventilatieroosters.

Mechanische vraag gestuurde ventilatie

Wanneer je kiest voor mechanische vraag gestuurde ventilatie bereik je op het gebied van comfort een hoog niveau. Dit systeem ventileert namelijk automatisch op basis van CO2 en/of vocht aanwezigheid. Het voordeel van vraag gestuurde ventilatie is dat het stille en energiezuinige systemen zijn en dat ze minder aan slijtage onderhevig zijn.

Wil je jouw huidige ventilatiesysteem laten vervangen door mechanische ventilatie of ben je benieuwd naar onze mogelijkheden op het gebied van mechanische afzuiging? Neem dan contact met ons op. Wij werken met de kwalitatieve systemen van Zenhder en Itho Daalderop. Ventilatiesystemen waar wij vierkant achter staan.

De diensten van hét installatiebedrijf uit Sint Oedenrode

Waar wij voor staan!

Bekijk onze bedrijfsvideo om te zien waar wij voor staan en wat wij voor jou kunnen betekenen.

Met trots presenteren wij onze projecten

Van den Biggelaar Installatietechniek is als installatiebedrijf werkzaam in het zuiden van Nederland. Ben je als aannemer, projectmanager of particulier die in eigen beheer aan het bouwen is op zoek naar een betrouwbare en ervaren partner op het gebied van installatietechniek? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Met trots presenteren wij de eerder door ons gerealiseerde projecten.

De Boswachterij Dorst

De Boswachterij Dorst

Recht tegenover het prachtige natuurgebied De Boswachterij in Dorst ligt nieuwbouwlocatie...

Bekijk dit project
60 woningen in Waalwijk

60 woningen in Waalwijk

Lommerijk is een ruim opgezette wijk in Landgoed Driessen in...

Bekijk dit project